Sunday, January 23, 2011

Web hosting Percuma Terbaik

Free Website Hosting

Jika anda tercari-cari penyedia perkhidmatan hosting PERCUMA terbaik, disini saya cadangkan anda gunakan 000webhost.com. Anda biasa terdengar jika gunakan perkhidmatan hosting percuma, penyedia perkhidmatan hosting tersebut akan meletakkan iklan pada web anda. Satu lagi perkara yang tak menarik adalah url yang panjang. Ya, biasanya memang begitu, tapi tidak di 000webhost.com. Sebab itulah saya katakan ia adalah terbaik.

Saya sendiri telah menggunakan perkhidmatan ini dan memang tiada iklan yang diletakkan pada page kita. Anda juga ada pilihan untuk tidak menggunakan domain name yang diberikan percuma. Ini bermakna, anda boleh beli domain dari mana-mana laman web yang menyediakan perkhidmatan domain dari serendah 6.99usd setahun hinggalah 19.95usd setahun. Anda boleh beli nama domain dengan murah di namedeal.com. Kemudian anda boleh add on pada hosting 000webhost.com ini.

Ia adalah langkah paling bijak sebab anda dah jimat wang dimana anda hanya perlu keluarkan modal untuk domain sahaja, takperlu sewa tapak hosting.

Tapi ini sesuai untuk anda yang baru nak mencuba-cuba untuk buat website/blog dan uploadkan ke tapak hosting.

Kalau anda ada banyak data atau maklumat-maklumat penting saya cadangkan anda sewalah hosting yang berbayar.

Bagi seorang newbie, perkhidmatan hosting percuma 000webhost.com ini adalah sangat baik dengan space 1.5GB dan bandwidth 100GB/month ia adalah yang terbaik, malah ada sesetengah penyedia webhosting meletakkan harga RM150 setahun untuk kapasiti seperti itu.

Jadi jangan tunggu.. sign up je terus..

selamat mencuba...

Free Website Hosting

No comments:

Post a Comment